MREŽA^3 – „Mogućnosti Razvoja Emancipacije ŽenA na treću“

Lokalna akcijska grupa Zagorje-Sutla u 2019. godini provodi projekt  MREŽA3  –  „Mogućnosti Razvoja Emancipacije ŽenA na treću“ , koji je treći nastavak projekta “MREŽA” u okviru kojeg se osnovala mreža ruralnih poduzetnica Krapinsko- zagorske županije.

Cilj projekta je unaprijediti ravnopravnost spolova u Krapinsko- zagorskoj županiji kroz povećanje ekonomske neovisnosti žena, jačanjem kapaciteta „Mreže žena poduzetnica“ i pružanjem stručne podrške za poduzetničke projekte žena u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Ciljana skupina su žene poduzetnice s područja cijele Krapinsko-zagorske županije, od početnica (koje imaju konkretnu poslovnu ideju ili su u fazi pokretanja posla) do poduzetnica koje vode rastuće poslovne pothvate.

Jačanje kapaciteta Mreže poduzetnica te savjetovanje i edukacija provodit će se kroz slijedeće aktivnosti:

–        Radni sastanci Mreže

–        Studijska posjeta udruzi “Totalno dobro – zdravlje, učenje i razvoj”  Zagreb na poslovno druženje Think Outside Croatia u svrhu promicanja i razvoja ženskog poduzetništva

–        Studijska posjeta udruzi “Žene za otok” Krk i LAG-u Kvarnerski otoci u svrhu širenja kontakata i otvaranja tržišta

–        Edukacija o bespovratnim sredstva za žene poduzetnice

–        Jačanje poduzetničkih vještina kroz provedbu edukativnih radionica

–        Pružanje stručne podrške za poduzetničke projekte žena u poljoprivredi u obliku savjetovanja

Provedba projekta  „MREŽA 3“ doprinosi unaprjeđenju ravnopravnosti spolova u Krapinsko- zagorskoj županiji kroz povećanje ekonomske neovisnosti žena,  jačanjem kapaciteta „Mreže žena poduzetnica“ i pružanjem stručne podrške za poduzetničke projekte žena u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Za provedbu projekta Lokalnoj akcijskoj grupi Zagorje-Sutla odobreno je 15.000,00 kn na Natječaju  za prijavu programa i projekata udruga u području prevencije zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama, ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva Krapinsko-zagorske županije.

Skip to content