Volonterski centar VolontirAJMO

Opći cilj projekta: sustavno praćenje, razvoj i promoviranje volonterstva i lokalnog volonterskog centra, razvoj civilnoga društva te društveni razvoj u Krapinsko-zagorskoj županiji i lokalnim zajednicama aktivirajući potencijale volonterstva.

Projekt provodi Mreža udruga Zagor

Partnerske organizacije: Grad Zabok, Grad Pregrada, Grad Krapina, Općina Jesenje, Općina Konjščina, Općina Kraljevec na Sutli, Općina Kumrovec, Općina Zagorska Sela, Osnovna škola Gornje Jesenje, Osnovna škola Josipa Broza, Srednja škola Konjščina, Srednja škola Krapina, Lokalna akcijska grupa Zagorje Sutla, Krapinsko-zagorska županija.

Opći cilj projekta: sustavno praćenje, razvoj i promoviranje volonterstva i lokalnog volonterskog centra, razvoj civilnoga društva te društveni razvoj u Krapinsko-zagorskoj županiji i lokalnim zajednicama aktivirajući potencijale volonterstva.

Ukupna vrijednost projekta: 102.100,00 kuna, a sufinancira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Razdoblje provedbe projekta: 1.1.2020. – 31.12.2020.

Kratak opis projekta:

Projekt predstavlja sustavnu i kontinuiranu nadogradnju postojećeg rada volonterskog centra i volonterskog servisa te će omogućit daljnju razmjenu informacija o ponudi i potražnji volonterskog rada (kroz održavanje aplikacije volonterskog servisa dostupne na www.volontirajmo.zagor.info). Organizirat će se edukacijski programi za volontere/ke, organizatore volontiranja, s osobitim naglaskom na odgojno-obrazovne ustanove, kao i podrška istima za provedbu školskih volonterskih program i aktivnosti, formiranja školskih volonterskih klubova i razvoja kulture volontiranja među mladima. U mjesecu svibnju priključit ćemo se manifestaciji „Hrvatska volontira“, te ćemo organizirati mnoge volonterske akcije i aktivnosti te provesti međunarodni volonterski kamp u Zaboku. Provest će se Javni poziv za dostavu fotografija koje prikazuju volontersku aktivnosti/akciju u 2020. godini a pristigle fotografije će se izložit kroz izložbu povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera. Međunarodni dan volontera obilježit će se i konferencijom o mogućnostima podizanja svijesti o volonterstvu. Kroz postavljenju izložbu prikazat će se fotografije i video zid konkretnih volonterskih aktivnosti.

Skip to content