“Veselo, veselo seniori” – održana izložba radova povodom Dana baka i djedova u Pregradi

Prvog dana listopada obilježili smo Međunarodni dan starijih osoba uz prigodnu izložbu literarnih i likovnih radova djece iz dječjeg vrtića, osnovnih i područnih škola te srednje škole s područja Pregrade, u okviru projekta “Veselo, veselo, seniori: socijalno uključivanje starijih osoba sa sela kroz učinkovite socijalne usluge”. Uz dječju pjesmu i ples te izložbu radova dodijeljena su priznanja i pokloni za najbolje radove te zahvalnice svim sudionicima natječaja. Tako su priznanja i nagrade, nakon provedenog ocjenjivanja od strane posebno formirane komisije, za najbolji likovni rad dobili Bela Apostolovski Broz (Dječji vrtić “Naša radost”), Filip Hršak, učenik 2. A razreda Osnovne škole Janka Leskovara te u kategoriji srednjih škola Iva Žlabur iz 2. Z razreda Srednje škole Pregrada, a najboljim literarnim radovima proglašeni su pjesma Mije Ljubić iz 4. B razreda osnovne te priča Roka Pezelja, učenika 4. C razreda srednje škole.
Zahvaljujemo svim odgajateljicama, učiteljicama i profesoricama što su mentorirale i usmjerile djecu i učenike te tako pripomogle provedbi ove aktivnosti i mnogobrojnim odličnim radovima koji su pristigli na natječaj i svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog događanja.
Projekt “Veselo, veselo, seniori: socijalno uključivanje starijih osoba sa sela kroz učinkovite socijalne usluge” provodi Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada, a partneri na projektu su Grad Pregrada, Općina Hum na sutli, Općina Desinić, Centar za socijalnu skrb Krapina, Lokalna akcijska grupa Zagorje-Sutla i Mreža udruga Zagor. Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.
Idući tjedan, u ponedjeljak 4. listopada očekuje nas izložba radova u Desiniću, a 7. listopada, u četvrtak, u Humu na Sutli. U ponedjeljak u Desiniću program počinje u 10:00 sati na otvorenom prostoru kod Dječjeg vrtića “Tratinčica”, stoga ovim putem pozivamo sve zainteresirane da dođu pogledati i pročitati izložene radove i podržati kreativnu djecu.
Skip to content