“Veselo, veselo seniori” – održana izložba radova povodom Dana baka i djedova u Desiniću

Nastavljamo s obilježavanjem Dana baka i djedova – nakon Pregrade, međugeneracijsku povezanost mogli smo vidjeti i osjetiti danas u Desiniću, na prigodnoj izložbi literarnih i likovnih radova djece iz dječjeg vrtića i osnovne škole s područja Desinića, u okviru projekta “Veselo, veselo, seniori: socijalno uključivanje starijih osoba sa sela kroz učinkovite socijalne usluge”. Uz dječju pjesmu i ples te izložbu radova dodijeljena su priznanja i pokloni za najbolje radove te zahvalnice svim sudionicima natječaja. Tako su priznanja i nagrade, nakon provedenog ocjenjivanja od strane posebno formirane komisije, za najbolji likovni rad dobili Mihael Koren iz Dječjeg vrtića “Tratinčica” te Nika Kunštović iz 5. razreda, a u kategoriji literarnih radova najboljim je proglašen rad “Jedna je baka” Lorene Cvilinder, učenice 8. razreda.

Zahvaljujemo svim odgajateljicama i učiteljicama što su mentorirale i usmjerile djecu i učenike te tako pripomogle provedbi ove aktivnosti i mnogobrojnim odličnim radovima koji su pristigli na natječaj i svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog događanja.
Projekt “Veselo, veselo, seniori: socijalno uključivanje starijih osoba sa sela kroz učinkovite socijalne usluge” provodi Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada, a partneri na projektu su Grad Pregrada, Općina Hum na sutli, Općina Desinić, Centar za socijalnu skrb Krapina, Lokalna akcijska grupa Zagorje-Sutla i Mreža udruga Zagor. Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.
Predstoji nam još izložba na otvorenom u Humu na Sutli, koja će se održati u četvrtak, 7. listopada s početkom u 11 sati na terasi ispred restorana Iva, Hum na Sutli 160, pa stoga dođite pogledati što su spremila humska djeca.
Skip to content