Pridružite nam se na završnoj konferenciji u okviru projekta „Mladi u centru“

U okviru projekta „Mladi u centru“ financiranog iz Erasmus plus programa, Ključna aktivnost 3, podrška reformi politika, Grad Pregrada zajedno s partnerima Lokalnom akcijskom grupom Zagorje-Sutla i Mrežom udruga Zagor organizira završnu konferenciju na kojoj će predstaviti rezultate navedenog projekta, koja će se održati u petak 26. travnja 2019. s početkom u 14 sati u Gradskoj vijećnici, Josipa Karla Tuškana 2, Pregrada.

Na konferenciji će sudjelovati Marko Kovačić, koji će predstaviti projekt Europe Goes Local i strukturirani dijalog s mladima, Petra Jakovina iz Mreže mladih Hrvatske koja će predstaviti hrvatsku perspektivu i politiku prema mladima, a slovensku praksu predstavit Nina Bavčar Čargo, direktorica Instituta za mladinsko politiko. U sklopu konferencije održat će se i panel „Misli globalno, djeluj lokalno“: Lokalne politike za mlade, na kojem će sudjelovati zamjenik gradonačelnika Lepoglave Hrvoje Kovač, zamjenica gradonačelnika Samobora Sanja Horvat Iveković, predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije Lovro Lukavečki te Nino Preložnjak, koordinator kandidature grada Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih 2022. godine.

Link za prijave na sudjelovanje: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScz3dT5lBUuenY5y7uEpLOrMCvCzp63SrJA73pHO1hZSxNd2g/viewform

Inače, projekt „Mladi u Centru“ za cilj ima unaprijediti status mladih u Pregradi. Kroz strukturirani dijalog mladih s donositeljima odluka žele se kreirati sadržaji koji su mladima potrebni i zanimljivi te u konačnici zajednički osmisliti budući gradski centar za mlade.

Projekt se provodi od 15. rujna 2018. do 14. srpnja 2019., a dosad su, uz informativne aktivnosti, održane i četiri radionice na kojima su mladi oblikovali prijedloge te dali svoje mišljenje i preporuke o budućem centru za mlade na smislen i njima blizak način.

Skip to content