Zagorkina priča u Velikom Taboru

U okviru projekta #Za BITI+54_Na Zagorkinom tragu: baština i inovativnost u subotu, 27. travnja 2019. s početkom u 18 sati održat će se u Dvoru Veliki Tabor scenska izvedba  „Zagorkina priča u Velikom Taboru“. Marija Jurić Zagorka provest će posjetitelje kroz svoj proces stvaralaštva usredotočivši se pritom na ono što joj je u vlastitom radu bila jedna od glavnih tema – uloga žena u povijesti. Tijekom jednosatnog obilaska dvorca uz Zagorkinu pratnju posjetitelji će susretati žene iz različitih povijesnih razdoblja koje su bile netipične, baš poput Zagorkinih junakinja. Autorica izvedbe je Martina Findrik.

Uloge:
Martina Findrik – Marija Jurić Zagorka
Neda Novosel – okovana vještica
Vesna Barilar – Barbara Celjska
Martina Draganić – grofica
Ana Zbiljski – Veronika Desinićka
Ena Sanan Hdagha – vračara Gorana Kramarić – plesačica s vatrom

U izvedbi će sudjelovati i pet dosadašnjih korisnica navedenog projekta.

Broj posjetitelja je ograničen stoga je potrebna prijava! Prijaviti se možete putem e-maila: lag@zagorje-sutla.eu ili WhatsApp/Viber aplikacije na broj 091 75 22 375. Kontakt osoba je Tajana Broz. 

Projekt #Za BITI+54_Na Zagorkinom tragu: baština i inovativnost provodi Centar za ženske studije iz Zagreba u partnerstvu s LAG–om Zagorje-Sutla i Etnografskim muzejom iz Zagreba, a financiran je u okviru natječaja Umjetnost i kultura 54+ iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 695.319,93 kn, a projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 591.021,94 kn. Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Centra za ženske studije. 

Skip to content