Održana informativna radionica “Tražiš posao?”

Dana 30.3. u Gradskoj vijećnici u Pregradi u okviru provedbe Gradskog programa za mlade Grada Pregrade održala se informativna radionica „Tražiš posao?“.

Djelatnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Krapina predstavili su nove mjere aktivne politike zapošljavanja: potpore za zapošljavanje, potpore za samozapošljavanje, obrazovanje nezaposlenih, osposobljavanje na radnom mjestu, stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa, javni rad, potpore za očuvanje radnih mjesta, stalni sezonac. Predstavljeni su: korisnici i trajanje mjere, financiranje mjere, prihvatljivi troškovi unutar mjere, uvjeti o korištenju mjere poslodavcima, te su prisutnima pružene informacije na upite. Više o mjerama možete saznati i na web stranici www.mjere.hr.

Lokalna akcijska grupa Zagorje- Sutla predstavila je mogućnosti koje pruža Program ruralnog razvoja 2014 – 2020. godine kroz mjere razvoja poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja : podmjere 6.1. potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima, podmjere 6.2 potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivednih djelatnosti u ruralnom području i podmjere 6.3. potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava. Za sve informacije o ovim mjerama stojimo vam na raspolaganju u našim uredima u Zagorskim Selima, Pregradi i Zaboku.

Skip to content