Održana 8. (izborna) Skupština LAG-a Zagorje- Sutla

Dana  4.7.2017. godine u Zagorskim Selima održana je 8. (izborna) Skupština Lokalne akcijske grupe Zagorje- Sutla na kojoj je izabrano novo rukovodstvo udruge. Novi predsjednik LAG-a je Zlatko Brlek, zamjenica predsjednika je Valentina Đurek, a članovi i članice Upravog odbora Igor Jambrešić, Karolina Hostić, Ivana Radanović, Željko Brlek, Vilim Županić, Marko Iveković, Marijan Biruš, Maja Preglej, Narcisa Brezinšćak, Ivica Roginić i Nina Šesto. Za članove i članice Nadzornog odbora izabrani su: Zvonko Jutriša, Veronika Kolman i Kristina Krznar. Ujedno su primljeni i novi članovi udruge, a to su Udruga za promicanje zdravlja „Korak po korak do zdravlja“ iz Klanjca, Udruga CUG Pregrada, Narodna knjižnica Hum na Sutli i Termoprojekt.

Na Skupštini je predstavljen i izvještaj o radu LAG-a u 2017. godini iz kojeg možemo istaknuti da je ukupno pruženo 50 individualnih savjetovanja te pomoć u pripremi 5 prijava za natječaje KZŽ vezano uz poljoprivredu i 2 prijave na natječaj KZŽ za udruge,  kroz koje su svi projekti ostvarili financijsku potporu. Dodatno je 6 projekata u pripremi za najavljene ESF natječaje, a od 6 prijavljenih i poslanih projekata na koje 2 čekamo rezultate, 3 projekta su ostvarili potporu te se provode:

  • ESF, VolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje, nositelj Mreža udruga Zagor, ukupna vrijednost: 704.473,28 kuna 
  • KZŽ, Mreža, nositelj LAG Zagorje – Sutla, ukupna vrijednost: 10.000 kuna
  • LADDER/Hrvatska zajednica županija, Mladi a tako ravnopravni, nositelj Mreža udruga Zagor, ukupna vrijednost: 5.999,98 €

Nakon 2 godine uspješnog vođenja udruge dosadašnji predsjednik Marko Vešligaj zahvalio se svima na suradnji, trudu, i doprinosu Lokalnoj akcijskoj grupi te ukupnom razvoju našeg područja. Novi predsjednik Zlatko Brlek izrazio je vjeru u daljnji uspješni rad LAG-a a koji će u narednom razdoblju započeti s provedbom Lokalne razvojne strategije kroz natječaje na razini LAG-a za općine, gradove, OPG-ove i poduzeća te time ojačati i gospodarstvo i zajednicu u našem ruralnom prostoru.

Skip to content