Provedba projekta “VolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje”

Mreža udruga Zagor zajedno s partnerskim organizacijama Društvom „Naša djeca“ Zabok, Krapinsko-zagorskom županijom, Lokalnom akcijskom grupom “Zagorje-Sutla”, Školom za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Osnovnom školom Janka Leskovara, Volonterskim centrom Zagreb i ACT Grupom započela je 1. lipnja 2017. godine s provedbom projekta “VolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje”. Predviđeno trajanje projekta je do 30. studenog 2018. godine.

Projekt doprinosi aktiviranju i osnaživanje potencijala volonterstva za demokratski i društveni razvoj, te za jačanje civilnoga društva kao pokretača aktivnog građanstva na području Krapinsko – zagorske županije. Projekt je usmjeren na jačanje kapaciteta ciljane skupine – organizatora volontiranja za planiranje, kreiranje i provedbu kvalitetnih i održivih volonterskih programa kroz provedbu edukacijskih modula, kao i na pružanje sustavne i kontinuirane podrške u uvađanju I provedbi istih. Javna kampanja, poticanje vrednovanja i nagrađivanja volonterskog rada unutar odgojno-obrazovnih ustanova usmjereno je na razvoj svijesti o važnosti školskog volontiranja i odgoja za volontiranje.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 704.473,28 kuna, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. u iznosu od 100%.

Više o projektu: http://www.zagor.info/projekt/volontirajmo-jacanje-kapaciteta-lokalnih-zajednica-za-volontiranje

Kontakt:

Nikolina Bertol

nikolina@zagor.info

091.222.6350

Skip to content