Nova predsjednica LAG-a Zagorje-Sutla je Valentina Đurek

Lokalna akcijska grupa Zagorje-Sutla održala je redovnu izbornu skupštinu 1. srpnja 2019. godine na kojoj je za predsjednicu LAG-a izabrana Valentina Đurek kao predstavnica Grada Zaboka, a za njezinog zamjenika Zvonko Škreblin kao predstavnik Općine Desinić. Uz novoizabrane predsjednicu i zamjenika, potvrđen je mandat dosadašnjim članovima i članicama Upravnog odbora. Upravni odbor čine reprezentativni predstavnici javnog, civilnog i gospodarskog sektora iz svih općina i gradova s područja LAG-a. Mandat izabranog vodstva traje dvije godine, do srpnja 2021. godine. Izborna Skupština održana je na Agroturizmu „Kos“ u Svetom Križu Začretju.

Dosadašnji predsjednik Zlatko Brlek istaknuo je da su prošle dvije godine bile izrazito dinamične za LAG. Raspisani su prvi LAG natječaji te je LAG donio odluke o odabiru projekata  za 16 malih poljoprivrednika i 10 općina i gradova sa svog područja. Ujedno je u tijeku i 3. LAG natječaj za velike poljoprivrednike. Kroz ta tri natječaja LAG je prema korisnicima usmjerio ukupno 80% ukupne alokacije za podmjeru 19.2. koja ukupno iznosi 6.813.787 HRK. Uz pripremu i provedbu podmjera 19.2., 19.3. i 19.4., LAG je intenzivno radio i na drugim projektima financiranim iz europskih i nacionalnih izvora te se time pozicionirao kao relevantan dionik lokalnog razvoja.

Novoizabrana predsjednica LAG-a Valentina Đurek istaknula je da je razdoblje pred LAG-om izazovno. Potrebno je završiti provedbu mjere 19 te se početi pripremati za programsko razdoblje koje je pred nama. Ujedno su u provedbi tri velika projekta financirana iz europskih i međunarodnih izvora, a u rujnu ugošćujemo partnere iz 7 europskih zemalja u Kumrovcu na međunarodnom događaju u okviru projekta #Eusave: Građanska akcija za pametna povijesna sela koji se financira iz programa Europa za građane.

Nakon sjednice Skupštine održana je konstituirajuća sjednica Upravnog odbora na kojem je za voditeljicu LAG-a ponovno imenovana Tajana Broz te je usvojena 4. izmjena Lokalne razvojne strategije. Kroz navedenu izmjenu LAG će povećati raspoloživu alokaciju za velike poljoprivrednike sa sadašnjih 785.904,00na 1.368.005,68 kuna.

Skip to content