EUsave konferencija u Kumrovcu

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na 3. međunarodni događaj projekta #EuSAVE – Europska građanska akcija za pametna povijesna sela u okviru kojeg se 26. i 27. rujna 2019. godine u Kumrovcu održava konferencija na temu Nova europska ruralna područja: Inovativne lokalne razvojne strategije i povijesna sela. Uz predstavnike Hrvatske, konferenciji će prisustvovati gradonačelnici, načelnici i predstavnici općina i gradova te nevladinih organizacija iz čak 8 zemalja (Španjolska, Portugal, Italija, Belgija, Latvija, Srbija, Sjeverna Makedonija i Bugarska). Cilj konferencije je razmijeniti iskustva i dobre prakse u području lokalnih razvojnih strategija ruralnih područja s naglaskom na zaštitu kulturne baštine i razvoj turizma te razgovarati o unošenju inovacija u ruralni prostor. Europska unija za sljedeće programsko razdoblje naglasak će staviti na koncept Smart Villages koji upravo podrazumijeva visoku razinu inovacija u suočavanju s izazovima s kojima se susreću ruralni prostori diljem Europe.

Bogati program konferencije donosi izlaganja domaćih i stranih eksperata te nudi priliku za stvaranje novih europskih partnerstva. Radni jezik konferencije je Engleski jezik te nije osiguran prijevod. Prijava za konferenciju se vrši putem LINKA, a broj mjesta je ograničen. Rok za prijave je 20. rujan 2019. godine.

Projekt #EuSAVE – Europska građanska akcija za pametna povijesna sela ima za cilj uspostaviti i potaknuti suradnju među ruralnim područjima u EU, razmijeniti dobre prakse i znanja za pametni, održiv i inkluzivni rast lokalnih zajednica te potaknuti građane na sudjelovanje u demokratskom životu i kreiranju lokalnih razvojnih strategija. U projektu sudjeluje 8 zemalja – Španjolska, Italija, Hrvatska, Belgija, Portugal, Bugarska, Makedonija i Latvija. Nositelj projekta je španjolska općina Vimianzo, a hrvatski partner Lokalna akcijska grupa Zagorje – Sutla. Ukupni proračun projekta iznosi 146.160€. Projekt se financira u okviru programa Europa za građane, mjera 2.2. Umrežavanje gradova.

Veselimo se Vašem dolasku!

Skip to content