POZIV – Žene biraju novu šansu: osposobljavanje za OPG knjigovotkinju

Pozivamo vas na sudjelovanje u programu osposobljavanja

 “Knjigovotkinja za OPG”.

Program osposobljavanja održat će se od 21. listopada 2019. godine u trajanju od 130 školskih sati u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Krapina (Šetalište narodnog preporoda 13, Krapina). 

O osposobljavanju

Programom će se polaznice osposobiti za obavljanje poslova knjigovotkinje za OPG, a završetkom osposobljavanja polaznice će moći samostalno:

1. osnovati i registrirati OPG

2. obavljati jednostavnije knjigovodstvene poslove

3. provesti proceduru prijave i odjave radnika, te pripremiti ugovore koji reguliraju radni odnos

4. primijeniti poslovne knjige za OPG na knjigovodstvenoj aplikaciji

5. pripremiti dokumentaciju za državi poticaj, ukoliko na njega ostvaruje pravo

6. primijeniti pravila zaštite na radu.

Po završetku osposobljavanja polaznice će dobiti Uvjerenje o osposobljavanju s pravom upisa u e-radnu knjigu. Sudjelovanje u programu osposobljavanja je besplatno! 

Pravo na sudjelovanje imaju dugotrajno nezaposlene žene, neovisno o tome jesu li prijavljene na Hrvatski zavod za zapošljavanje. Predviđen broj sudionica je 5.

Za sve korisnice programa osposobljavanja osigurat će se mentorstvo i savjetovanje kroz koje će se pratiti njihovo napredovanje u procesu traženja posla ili samozapošljavanja te pomoć u pokretanju OPG-a kao i edukaciju o izradi poslovnog plana za prijavu na mjere ruralnog razvoja. Također, korisnice će imati pristup online platformi za učenje.

Molimo sve zainteresirane da se prijave na e-mail: projekti@zagorje-sutla.eu ili broj telefona: 099/423-7151 do 14.listopada 2019 godine. U prijavi molimo navedite ime i prezime, kontakt, općinu/grad te kratki razlog za uključivanje u program osposobljavanja.

Više o projektu u sklopu kojeg se provodi program osposobljavanja možete pročitati ovdje.

Skip to content