Završna konferencija projekta Uzmi pare i napravi nešto za mlade

Pozivamo vas na završnu konferenciju projekta „Uzmi pare i napravi nešto za mlade: Participativnim proračunom do aktivnog sudjelovanja mladih u lokalnoj zajednici“ koja će se održati 26.11.2019. (utorak) u 18 sati u Centru za mlade KZŽ/Zelenoj dvorani (Zabok, Trg svete Jelene 6).

Na završnoj konferenciji predstavit ćemo rezultate projekta te prikazati podatke najnovijeg istraživanja mladih u RH koje je provela Zaklada Friedrich Ebert u suradnji s Institutom za društvena istraživanja u Zagrebu. Istraživanje će predstaviti Marita Grubišić – Čabo, stručna suradnica u znanosti u Centru za omladinska i rodna istraživanja pri Institutu za društvena istraživanja u Zagrebu.

Lokalna akcijska grupa Zagorje-Sutla s partnerima Mrežom udruga Zagor te gradovima Zabokom, Pregradom i Klanjcem tijekom 2019. godine provodila je projekt „Uzmi pare i napravi nešto za mlade: Participativnim proračunom do aktivnog sudjelovanja mladih u lokalnoj zajednici“. Cilj projekta bio je poticanje aktivnog sudjelovanja mladih u procesima donošenja odluka u lokalnoj zajednici te jačanje dijaloga mladih i donositelja odluka.

Prijave na konferenciju vrše se putem linka: https://forms.gle/da86rjcHfu3zW1QcA

PROGRAM KONFERENCIJE:

18:00 – 18:45 Predstavljanje rezultata projekta

  •        Video „Uzmi pare i napravi nešto za mlade“
  •        Analiza samoevaluacije gradskih proračuna, Tajana Broz, voditeljica LAG-a Zagorje-Sutla
  •        Rad s mladima, Ivana Radanović, koordinatorica Mreže udruga Zagor

Q&A

18:45 – 19:30 Predstavljanje istraživanja Mladi u Hrvatskoj 2018./2019.

  •        Istraživanje mladih u Hrvatskoj – mladi i politička participacija, Marita Grubišić-Čabo, Institut za društvena istraživanja u Zagrebu

Q&A

19:30 – 21:00 Open space diskusija & networking

 

Skip to content