SPAJALICA – webshopovi i grupe na društvenim mrežama

U vrijeme epidemije novog koronavirusa (COVID-19) te mjera opreza, a koje su uključile i zatvaranje tržnica te restrikcije slobodnog kretanja stanovništva, digitalni kanali prodaje poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda postali su važniji nego ikad, a specijalizirani online dućani i narudžbe te grupe na društvenim mrežama povećavaju se u broju poljoprivrednika/ca koji nude proizvode kao i onih koji ih kupuju.

Kako bi se i kupci i proizvođači lakše snašli u virtualnim prostorima, donosimo vam pregled web stranica i grupa na društvenim mrežama.

*Napominjemo da sve detalje vezano uz kupovinu ili prodaju definiraju prodavači i kupci međusobno te LAG Zagorje-Sutla ne posreduje u navedenome.

WEB STRANICE:

  • Nacionalna internet tržnica https://trznica.mps.hr/  – online platforma Ministarstva poljoprivrede koja na jednom mjestu te iz udobnosti vlastitog doma omogućava pregled i kupoprodaju domaćih proizvoda provjerene kvalitete s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva iz cijele Hrvatske, a koji su dostupni na tržištu. OPG-ovima nudi besplatan plasman prizvoda.

  • “OPGovi Hrvatske”  www.opgovi.hr      – web platforma kojoj je svrha samostalna izrada i upravljanje vlastitom stranicom svakog pojedinog hrvatskog OPG-a, na način da svaki OPG dodaje svoje osobne podatke i predstavi svoj rad. Cilj joj je obuhvatiti OPG-ove na području cijele Hrvatske. Provodi je udruga Inovativni projekti iz Rijeke i Hrvatska zajednica županija.

GRUPE NA DRUŠTVENIM  MREŽAMA:

  • Hrana direkt – Zagorska Sela – Klanjec – Kumrovec i šire https://www.facebook.com/groups/512300489453391/  Grupa je namijenjena oglašavanju proizvođača prehrambenih proizvoda i potrošačima. Zainteresirani proizvođači se mogu oglasiti : sto prodaju i po kojoj cijeni. Također i svi oni koji žele kupiti nešto domaće,zdravo sa grunta mogu objaviti svoju potražnju i u kojim količinama. Dogovori oko kupnje/prodaje te lokaciju i mogućnost prijevoza dogovaraju proizvođači/kupci međusobno.
  • Autentika – volim domaće https://www.facebook.com/groups/201665131228512/ Grupa je kreirana, kako bi na jednom mjestu pronašli preporuke i OPG.e, naše domaće proizvođače sa svježim namirnicama koje mogu biti dio naše svakodnevice i stola.
  • Prodaja domaće hrane – Zagreb i okolica https://www.facebook.com/groups/1748285352121473/ Grupa je namjenjena nabavi i prodaji domaće hrane na području Zagreba i okolice. Prvenstveno služi za direktan kontakt između proizvođača i kupca.
  • Od grunta do stola https://www.facebook.com/groups/547380915444101/ Grupa je zamišljena tako da na jednom mjestu mogu objavljivati svi koji na svojem gruntu imaju viška bilo proizvoda sa svog vrta,dvorišta ili štale, a žele prodati direktno na svojem imanju ili na željenoj lokaciji kupca, a sve prema dogovoru kupca/prodavatelja. Također i svi oni koji žele kupiti nešto domaće,zdravo sa grunta mogu objaviti svoju potražnju ovdje.
Skip to content