Odabrane #ajmoLAG_2020 volonterske akcije

#ajmoLAG_2020

Upravni odbor LAG-a na 6. sjednici koja se održala 24. ožujka 2020. godine donio je Odluku o financijskoj potpori volonterskim akcijama u okviru programa #ajmoLAG2020.

Odabrano je sedam volonterskih akcija koje promiču volonterstvo, jačaju lokalne kapacitete za menadžment volontera/ki i unapređuju kvalitetu života djece i mladih u lokalnoj zajednici, a koje će LAG sufinancirati do 3.000,00 kuna.

Zahvaljujemo se predstavnicima gospodarskog sektora Ultimi d.o.o. iz Pregrade i BDF servisu d.o.o. iz Huma na Sutli koji su se uključili u program #ajmoLAG sa ukupno 2.000,00 kn donacija za majice i Vodenom parku Aquae Vivae koji je i ove godine osigurao besplatno kupanje za volontere i volonterke.

Volonterske akcije koje će se provoditi na području LAG-a prikazane su u nastavku.

Veselimo se svakoj volonterskoj akciji i njezinim volonterima i volonterkama!

___________________________________________________________________________

Prijavitelj

Naziv akcije

Opis akcije

1

Športsko društvo Novi Dvori

Antistres za urnebes

U suradnji s Gradom Klanjcem će se u sklopu akcije nabaviti 2 klupe, postaviti zaštitna ograda, antistres podloga i obnoviti dječje sprave u svrhu sigurnijeg parka za djecu i mlade.

2

Društvo „Naša djeca“ Tuhelj

Zid i stepenice nose poruke

U suradnji s Osnovnom školom Lijepa naša osvježit će se zapadni zid škole u Tuhlju te na njega naslikati maskota i moto škole, a ujedno će se bojama osvježiti stepenice/gledalište na školsko igralište.

3

Društvo “Naša djeca” Zagorska Sela

Uređenje edukativno – kreativne prostorije za djecu i mlade

Nabavom tepiha, polica, stolića sa stolicama te didaktičkih edukativnih materijala uredit će se i opremiti prostorija DND Zagorska Sela u Domu za društvene namjene.

4

Sportsko društvo Mala Erpenja

Mladi djeluju!

Nabavit će se materijal za izradu klupa za sjedenje, obojat će se klupe i ograde, sanirat će se, očistiti i poravnati teren te tako urediti prostor oko nogometnog igrališta u Maloj Erpenji u Krapinskim Toplicama.

5

Društvo „Naša djeca“ Zabok

“Grafiti preko zida”

U suradnji s profesionalnim grafiterom iz Građanske organizacije za kulturu – GOKUL i Volonterskim klubom Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok grafitirati će se betonski zid u centru Zaboka.

6

Pjevački zbor “Đuro Prejac” Desinić

Kutak za naš trenutak

Nabavkom sjedeće garniture i didaktičkih sredstava (lego kockice) u osnovnoj školi u Desiniću uredit će se kutak za učenike/ce gdje će oni/e moći kvalitetno provoditi slobodno vrijeme. U suradnji sa školom i tekstilnom tvrtkom Ateks učenici/e će izrađivati različite dekore na jastucima i spužvama za sjedenje.

7

Društvo “Naša djeca” Straža Hum na Sutli

Humska bajkovnica

Motivima inspiriranim bajkama koje će se čitati na Bajkovnici u Narodnoj knjižnici uredit će dio okoliša Osnovne škole u Humu na Sutli.

Skip to content