Poziv na sudjelovanje u javnom savjetovanju o 1. izmjeni Lokalne razvojne strategije LAG-a Zagorje- Sutla za razdoblje 2014.-2020.

Sukladno Pravilniku o provedbi podmjera 19.2.-4. te odobrenim sredstvima za provedbu Lokalne razvojne strategije (LRS), LAG Zagorje – Sutla pristupa 1. izmjeni Lokalne razvojne strategije LAG-a za razdoblje 2014.-2020. godine.

Do 1. izmjene Lokalne razvojne strategije LAG-a došlo je kako bi se LRS uskladila s odobrenim sredstvima za njenu provedbu, novo-prikupljenim projektnim idejama te novim strateškim okvirom za razvoj turizma u Krapinsko-zagorskoj županiji. Dodatno izmjene LRS uključuju usklađivanje s novim nacionalnim pravilnicima za pojedine mjere i tipove operacija koji su sukladni tipovima operacija iz LRS. Pri ovim izmjenama vodili smo se načelom da one što manje utječu na postavljene indikatore te da udio financijskih alokacija za pojedine ciljeve strategije bude minimalno promijenjen. Dodatno smo u LRS uvrstili strateški okvir za razvoj turizma u KZŽ te povećali sredstva za TO 2.1.2. (TO PRR 6.4.) u okviru koje su moguće aktivnosti iz područja ruralnog turizma. Novi financijski plan LRS sukladan je prikupljenim projektnim idejama koje se nalaze u bazi projekata LAG-a. Kriteriji izbora su mijenjani na način da se podjednako razvija cijelo područje LAG-a, potiče ostanak mladih na našem području te su dodatni kriteriji precizirani u svrhu što veće objektivnosti istih.

Dokumentaciju izmjenjene LRS sa dodacima 6 i 7 možete pronaći u privitku.

Radi lakšeg praćenja predloženih promjena, izmjenjenoj LRS i dodacima 6 i 7, dodajemo oglednu tablicu iz koje je jasno vidljiv godišnji plan raspisivanja natječaja, alocirana sredstva te maksimalni iznos potpore po tipu operacije, kao i promjene u udjelu financijske alokacije pojedinog tipa operacije u odnosu na važeću Lokalnu razvojnu strategiju. Svi iznosi u priloženoj tablici su iskazani u eurima. Napominjemo da će na skorim natječajima za svaki tip operacije vrijediti pravila koja za sukladni tip operacije vrijede na nacionalnoj razini s iznimkom maksimalne visine potpore te kriterija odabira koji su specifično definirani u LRS za LAG natječaje. Pravo prijave na LAG natječaje imaju pravne i fizičke osobe sa sjedištem/prebivalištem te mjestom ulaganja na području LAG-a Zagorje-Sutla.

Svi koji žele sudjelovati u javnom savjetovanju pozivaju se ispuniti online anketu koja se nalazi na OVOJ POVEZNICI  ili obrazac u prilogu kojeg ispunjenog dostavite na e-mail lag@zagorje-sutla.eu ili putem pošte na adresu LAG Zagorje-Sutla, Zagorska Sela 39, 49296 Zagorska Sela najkasnije do 10. listopada 2017. godine.

Sve zainteresirane pozivamo na Javno predstavljanje 1. Izmjene Lokalne razvojne strategije LAG-a za razdoblje 2014.-2020. koje će se održati u Zaboku u Zelenoj dvorani 9. listopada 2017. godine u 18 sati.

Kontakt osoba:

Tajana Broz, voditeljica LAG-a Zagorje-Sutla, 091/7522375, tajana.broz@zagorje-sutla.eu 

 

Skip to content