POZIV na Konferenciju „VolontirAJMO!“

Pozivamo Vas na konferenciju „VolontirAJMO!“ koju organiziramo u Zaboku u Zelenoj dvorani/Centru za mlade KZŽ 28. studenog 2018. godine s početkom u 15 sati. Konferencijom ujedno obilježavamo i Međunarodni dan volontera koji se svake godine obilježava 05. prosinca.

Cilj konferencije je ukazati na značaj volonterstva za zajednicu u ruralnom području te prezentirati rezultate projekta „VolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje“ kojeg je tijekom 2017. i 2018. godine provodila Mreža udruga Zagor u partnerstvu s Društvom „Naša djeca“ Zabok, Krapinsko-zagorsko županijom, Lokalnom akcijskom grupom Zagorje-Sutla, Školom za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Osnovnom školom Janka Leskovara, Volonterskim centrom Zagreb i ACT Grupom.  Uz konferenciju, u cilju poticanja građana i građanki na volonterski rad, održat će se otvorenje izložbe s prikazom fotografija lokalnih organizatora volontiranja i njihovih volonterskih aktivnosti kao i prikazivanje filma o razvoju volonterstva na području Krapinsko-zagorske županije kojeg su u okviru projekta snimili učenici i učenice Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.

PROGRAM

15:00 – 15:20

          Pozdravni govori te otvorenje konferencije i izložbe

Valentina Đurek, zamjenica predsjednika LAG-a Zagorje-Sutla i zamjenica gradonačelnika Grada Zaboka

Jasna Petek, zamjenica Župana

15:20 – 16:20

        Prezentacija rezultata projekta „VolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje“, Nikolina Bertol, Mreža udruga Zagor

        Volonterstvo u ruralnom području LAG-a Zagorje-Sutla, Tajana Broz, LAG Zagorje-Sutla

        Pjesma o volontiranju, Jasenka Borovčak, Društvo Naša djeca Zabok

        Kako je nastao dokumentarac o razvoju volonterstva, Valentina Petric Klaužer, Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

        Diskusija

16:20 – 16:50 Razgledavanje izložbe uz osvježenje

16:50 – 18:00 Projekcija filma

 

Prijava za sudjelovanje na konferenciji obavezna je putem linka najkasnije do 25. studenog 2018. 

Konferencija se organizira u okviru provedbe volonterskog programa Lokalne akcijske grupe Zagorje-Sutla koji je osmišljen kroz projekt „VolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje“. Jedan od ciljeva volonterskog programa LAG-a Zagorje-Sutla je senzibilizacija lokalne zajednice za razumijevanje volonterstva kao resursa u razvoju ruralnog područja.

Projekt je financiran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Više informacija o projektu OVDJE!

Veselimo se Vašem dolasku!

Skip to content