Održana 6. Skupština LAG-a Zagorje-Sutla

Dana 20. prosinca 2016. godine U Krapinskim Toplicama u Vodenom parku Aquae Vivae održana je 6. Skupština Lokalne akcijske grupe Zagorje – Sutla na kojoj je usvojen izvještaj za 2016. godinu te Program rada i financijski plan za 2017. godinu. Također su usvojene izmjene Statuta i raspravljen je plan provedbe Lokalne razvojne strategije u 2017. godini. 

Lokalna akcijska grupa Zagorje-Sutla tijekom 2016. godine intenzivno je radila na pripremi i usvajanju Lokalne razvojne strategije za područje LAG-a. Za izradu Lokalne razvojne strategije prikuplili smo 134 projektne ideje sukladne Programu lokalnog razvoja. Projektne ideje izradili su lokalni dionici – obiteljska poljoprivredna gospodarstva poduzeća, udruga, gradoba i općina. Lokalnu razvojnu strategiju prijavili smo na natječaj za Podmjeru 19.2. Programa ruralnog razvoja te smo u studenom ove godine i dobili privremenu odluku o dodjeli  8.517.234,60HRK Lokalnoj akcijskoj grupi Zagorje- Sutla  za financijranje projekta na području LAG-a kao i projekte suradnje i tekući rad LAG-a. Lokalna razvojna strategija definirala je četiri temeljna cilja te će se kroz dobivena sredsva financirati projekti koji im doprinose: promoviranje uspješnog i održivog gospodarstva na području LAG-a, diversifikacija poljoprivrednih aktivnosti uz inkluzivno ruralno područje, podrška održivom razvoju prostora kao temelj života budućih generacija, jačanje lokalnog tržišta i prepoznatljivosti prostora LAG-a. U 2017. godini očekujemo da će u dogovoru s Ministarstvom poljoprivrede i Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju biti raspisana dva natječaja na LAG razini. Sve informacije o natječajima kao i pomoć za pripremu projekata zainteresirani će moći dobiti u uredima LAG-a. Jednako tako pozivamo sve da i dalje prijavljuju projektne ideje kako bismo im pravovremeno mogli pomoći u njihovoj razradi i tako pripremiti za sam natječaj.

LAG Zagorje-Sutla djeluje kroz tri ureda – u Zagorskim Selima, Pregradi i Zaboku koji od siječnja 2017. godine rade u punom radnom vremenu. 

Skip to content