Besplatna online akademija za žene poduzetnice iz ruralnih područja

Projekt MREŽA kojeg LAG Zagorje- Sutla provodi u 2017. godini nadovezuje se na projekt FREE (Female Rural Enterprise Empowerment) – “Osnaživanje, poticanje i potpora poduzetnicama u ruralnim područjima”  udruge CESI u sklopu kojeg je razvijena besplatna online platforma za poduzetnice  http://www.ruralwomenacademy.eu/ . U cilju da ženama pruži edukaciju i podršku u razvoju poduzetničkih i poslovnih vještina, platforma nudi kratke tečajeve na teme “Poslovna strategija i Izvoz”, “Marketing i Društvene mreže”, “Razvoj proizvoda”, “Internet prodaja i Financije”.

Za sudjelovanje u besplatnoj online akademiji morate se registrirati preko poveznice:  http://www.ruralwomenacademy.eu/login/index.php , te odabirom različitih ponuđenih modula e-učenja naučit ćete osnove poslovanja u razvoju proizvoda, marketinga, društvenih medija, financija, razvoj poslovnih strategija i izvoza, a koji su važni u pokretanju malih poduzeća. 

Projekt FREE  radi na osnaživanju, poticanju i podršci ženama poduzetnicama u ruralnim područjima, a provodi ga udruga CESI u partnerstvu sa 6 organizacija iz Islanda, Ujedinjenog Kraljevstva, Bugarske i Litve, od listopada 2015. do veljače 2018., na čelu s Upravom za rad države Island. Unazad par godina znatno je povećan broj žena u ruralnim područjima koje žele pokrenuti vlastiti posao no susreću se sa preprekama kao što su manjak prostora za rad, manjak angažmana od strane ustanova i agencija koje bi im u tome trebali pružati podršku a mogućnosti edukacije nisu im u potpunosti dostupne.  U cilju pomoći ženama ruralnih područja koje imaju poduzetničku ideju ili su pokrenule svoj posao, da postanu uspješne poduzetnice,  dostupan je specifičan on-line trening za stjecanje „tvrdih“ i „mekih“ vještina kao i mogućnost da se udruže i dobiju podršku u okviru uspostavljene “Mreže žena poduzetnica” Lokalne akcijske grupe Zagorje- Sutla.

Skip to content