Poziv na Konferenciju o razvoju volonterstva na području Krapinsko-zagorske županije i otvorenje izložbe povodom Međunarodnog dana volontera

Mreža udruga Zagor zajedno s partnerima poziva organizatore volontiranja (udruge, odgojno-obrazovne ustanove, institucije, jedinice lokalne i regionalna samouprava,…) i volontere/ke da sudjeluju na obilježavanju Međunarodnog dana volontera 2017.

Konferencija i izložba fotografija lokalnih volonterskih aktivnosti/akcija će se održati 05. prosinca 2017. godine od 14:00 do 17:00 sati u Centru za mlade KZŽ (Zelenoj dvorani, Trg svete Jelene 6).

 

Cilj konferencije je rasprava o školskom volontiranju, značaju volonterstva za zajednicu, nagrađivanju Volontera/ki i priznavanju volonterskog iskustva pri zapošljavanju. 

Uz konferenciju, u cilju poticanja javnosti za aktivnije uključenje u društvene procese, bit će otvorenje izložbe s prikazom lokalnih organizatora volontiranja i njihovih volonterskih aktivnosti.

PROGRAM:

14:00 – 14:20 Pozdravni govor nositelja i partnera te otvaranje konferencije i izložbe “Lokalne  volonterske aktivnosti/akcije u 2017.”

14:20 –16:00 Rasprava sa sudionicima/cama na teme (moderatorica Jasenka Borovčak):

 •          Školsko volontiranje
  • uvodničarka Valentina Petric Klaužer, Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok
 •          Značaj volonterstva za zajednicu
  •  uvodničarka Ivana Radanović, Mreža udruga Zagor
 •          Nagrađivanje volontera
  •  uvodničarka Martina Gregurović Šanjug, Krapinsko-zagorska županija
 •          Priznavanje volonterstva pri zapošljavanju u formalnom obrazovanju
  • uvodničarka Margareta Mihalic, ACT Grupa

16:00 – 16:30 Rezultati i zaključci konferencije u području kreiranja javnih politika i zagovaračkih kampanja usmjerenih razvoju volonterstva

16:30  – 17:00 Predstavljanje promotivnog spota o razvoju volonterstva te otvorenje izložbe fotografija s prikazom lokalnih volonterskih aktivnosti/akcija

 

Prijava za sudjelovanje na konferenciji obavezna je putem linka  najkasnije do 01. prosinca 2017. 

Konferencija i izložba se održavaju u okviru projekta „VolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje“ financiran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali.

Veselimo se Vašem dolasku!

 

Skip to content