“Veselo, veselo seniori” – održana izložba radova povodom Dana baka i djedova u Humu na Sutli

Nakon što smo odgodili izložbu u Humu na Sutli zbog lošeg vremena, jučer nas je ono ipak poslužilo, pa su tako na terasu restorana Iva osim sunčanih zraka provirili i dječji radovi. Nakon Pregrade i Desinića, međugeneracijsku solidarnost osjetili smo i na trećoj, ujedno i posljednjoj, izložbi literarnih i likovnih radova djece iz dječjeg vrtića i osnovne škole s područja Huma na Sutli, u okviru projekta “Veselo, veselo, seniori: socijalno uključivanje starijih osoba sa sela kroz učinkovite socijalne usluge”.

Program je započeo uvodnim obraćanjem Načelnika Općine Hum na Sutli Zvonka Jutriše – partnera na projektu i voditeljice projekta. Uz dječju pjesmu i ples te izložbu radova dodijeljena su priznanja i pokloni za najbolje radove te zahvalnice svim sudionicima natječaja. Tako su priznanja i nagrade, nakon provedenog ocjenjivanja od strane povjerenstva, za najbolji likovni rad dobili Iva Vuk iz Dječjeg vrtića “Balončica” te Marina Burek iz 4. razreda Područne škole Prišlin, a u kategoriji literarnih radova najboljim je proglašen rad “Dedekova hiža” Lucije Pavić, učenice 8. razreda Osnovne škole Viktora Kovačića. Zahvaljujemo svim odgajateljicama i učiteljicama što su mentorirale i usmjerile djecu i učenike te tako pripomogle provedbi ove aktivnosti i mnogobrojnim odličnim radovima koji su pristigli na natječaj i svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog događanja.

Za vrijeme trajanja programa naše volonterke iz Patronažne službe Krapinsko- zagorske županije svim zainteresiranim posjetiteljima, bile su na raspolaganju za mjerenje tlaka i šećera u krvi.

Projekt “Veselo, veselo, seniori: socijalno uključivanje starijih osoba sa sela kroz učinkovite socijalne usluge” provodi Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada, a partneri na projektu su Grad Pregrada, Općina Hum na sutli, Općina Desinić, Centar za socijalnu skrb Krapina, Lokalna akcijska grupa Zagorje-Sutla i Mreža udruga Zagor. Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Skip to content