Provedba projekta MREŽA „Mogućnost Razvoja Emancipacije ŽenA“

Provedba radionica za jačanje poduzetničkih vještina u sklopu projekta MREŽA:

Prvi sastanak na kojemu je predstavljen projekt MREŽA „Mogućnost Razvoja Emancipacije ŽenA“  održan je 23. veljače 2017. godine u Zaboku u prostorijama Zelene dvorane. Projekt je predstavila voditeljica LAG-a Tajana Broz. Projekt MREŽA provodi se u suradnji sa udrugom CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje i dio je projekta FREE- Osnaživanje i potpora poduzetnicama u ruralnim područjima, koji se provodi u 5 zemalja Europske unije. Projekt FREE- Osnaživanje i potpora poduzetnicama u ruralnim područjima predstavila je voditeljica istoimenog projekta iz udruge CESI – Nina Očko.

Teme prvog sastanka žena poduzetnica s područja Krapinsko-zagorske županije su:

  1.        Što nam kao poduzetnicama treba: kako se uključiti u FREE projekt
  2.        Kako LAG može pomoći poduzetnicama
  3.        Razvoj ideja za projekt FREE i razvoj mreže poduzetnica i ruralnom području

Na sastanku je prisustvovalo deset žena poduzetnica, koje su se ukratko predstavile i prezentirale kojim se poslom bave ili čime se žele baviti, te koja su njihova očekivanja od ovoga projekta. Međusobnim upoznavanjem stvoren je temelj mreže poduzetnica u kojoj žene poduzetnice ili one koje to žele biti, mogu stvoriti poslovne kontakte, educirati se i dobiti podršku za svoje poslovne ideje i probleme s kojima se pri tome susreću. Za voditeljicu grupe Mreže poduzetnica odabrana je Snježana Ljubić, poduzetnica iz Zaboka.

    Drugi sastanak Mreže poduzetnica održan je 27.03.2017. godine, također u Zaboku. Tema sastanka je bila: Prodaja – vještina koja se stiče. Prezentaciju „Prodaja“  održala je Snježana Ljubić, poduzetnica iz Zaboka koja ima dugogodišnje iskustvo u prodaji, te je prisustvovala brojnim edukacijama na tu temu. Na sastanku je sudjelovalo jedanaest žena poduzetnica.

    25. travnja 2017. godine u Zaboku održan je treći sastanak Mreže poduzetnica na kojemu je prezentaciju na temu: Korištenje interneta i društvenih mreža u promociji poslovanja održale su Tajana Broz, voditeljica LAG-a Zagorje-Sutla i Maja Deak iz Idizajn ZAbok- studio za grafički i web dizajn. Sastanku je prisustvovalo deset žena poduzetnica.

    Četvrti sastanak Mreže poduzetnica održan je dana 01. lipnja 2017. godine, također u Zaboku u prostorijama Zelene dvorane, a sudjelovalo je trinaest žena. Prezentaciju je održala voditeljica projekta FREE Anamarija Tkalčec iz Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, te je predstavila besplatnu online platformu za poduzetnice koja je izrađena u okviru projekta Free – Female Rural Enterprise Empowerment.  Platforma  nudi kratke tečajeve na teme “Poslovna strategija i Izvoz”, “Marketing i Društvene mreže”, “Razvoj proizvoda”, “Internet prodaja i Financije”. Sudionice e-learning platforme će imati priliku razgovarati o pitanjima i problemima koje imaju vezano uz poslovanje ili pokretanje posla/projekata.

Platformu možete pronaći na poveznicama: http://ruralwomeninbusiness.eu/hr/online-trening-platforma/ i http://www.ruralwomenacademy.eu/login/index.php .

Skip to content