Implementiran program ProgressLAG

LAG Zagorje-Sutla od siječnja u svom radu koristi program ProgressLAG. Implementaciju programa izvršilo je poduzeće Ampelos d.o.o. iz Splita.

ProgressLAG je jedinstveni program u Europskoj uniji izrađen specijalizirano za LAG-ove kako bi osigurao kreiranje, evaluaciju i monitoring projektnih ideja/aplikacija koje su u potpunosti provedive i sukladne sa smjernicama Europa 2020, razvojnim ciljevima nacionalne razine te Programa ruralnog razvoja 2014 -2020. ProgressLAG omogućuje objektivan sustav preporuke (predevaluaciju) projekata koji se mogu provesti u okviru provedbe podmjere 19.2/19.3 – preporuka je namijenjena tijelima u LAG-u koji odlučuju ne samo o odabiru projekata koji će se sufinancirati putem provedbe PM 19.2 i 19.3 već i dodjeli više razine potpore (u PM 19.2) – što su najznačajniji elementi LRS-a LAG-a u novom razdoblju. 

ProgressLAG je program koje se kontinuirano razvija, prate se sve zakonske regulative, smjernice, pravila i ciljevi te se program konstantno usklađuje sa svim novostim – logičkim, strateškim, zakonskim i dr. koji se reflektiraju na projekte programa ruralnog razvoja.

 

Skip to content